DE LAATSTE BEWONERS

In 1690 koopt Henric Piccardt de Fraeylemaborg en de bijbehorende rechten. Hij heeft daarvoor 70.000 carolusgulden geleend stadhouder Willem III. Na hem hebben er nog vele anderen gewoond. Pas in 1971 verlaten de laatste bewoners, Louise Thomassen à Thuessink van der Hoop van Slochteren en haar dochter jonkvrouwe Mieke van Panhuys, de borg. RTVNoord zond in 2008 een interview uit waarin moeder en dochter herinneringen ophalen aan hun leven op de borg.

Filmpje van het interview >>filmpje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s