FRANSE GEDICHTEN

Gedicht gemaakt door Henric Piccardt.
Gedicht gemaakt door Henric Piccardt.

Uitgegeven in 1663, zuinig bewaard in de openbare bibliotheek van Lyon en gewoon te vinden op het Internet… De Franse gedichten van onze held Henric Piccardt. Opgedragen aan de protestante madame Suzanne de Pons.

Mevrouw de Pons was de dochter van een edelman met een hele hoop adelijke titels en getrouwd met Philippe Loubes, heer van Gastevine.
Gastevine, Pons en de andere plaatsnamen die in de adellijke titels van haar vader genoemd worden, liggen allemaal in de buurt van La Rochelle, een plaats die eind 16e / begin 17e eeuw gerust een protestant bolwerk genoemd mag worden.

Gezien Piccardts talent voor netwerken, hebben wij een donkerbruin vermoeden dat Piccardt zijn werk aan de adellijke Madame de Pons opdroeg omdat hij in haar niet alleen een geestverwant, maar ook een goede sponsor zag…

De gedichten op internet >>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s