PROJECTBESPREKING

Vanochtend hebben de projectleiders en de vertellers lopende zaken besproken, informatie uitgewisseld, de cv’s van de personages doorgenomen en lijnen en verbanden aangebracht in de afzonderlijke verhalen.

We hebben ons met z’n allen weer verheugd over het feit dat iedereen zo razend enthousiast aan het werk is. En over de hoeveelheid interessante historische informatie die we met z’n allen boven water weten te krijgen.

12193442_461604377375568_413013200441185192_n

Neem nou Gerhard. Die heeft bij het Duitse Arp Schnitger Gesellschaft uit Brake verrassende informatie over ‘zijn’ Arp Schnitger los weten te peuteren. En Menno (meester meteslaar Coeur) wist Ina (weduwe Sientje) vertellen dat ‘haar’ Pieter in het cachot in de toren van Harkstede gezeten kan hebben, omdat die toren gewoon bleef staan terwijl Coeur zijn kerk bouwde.
Lies (Harmanna Piccardt) en Frouke (Anna Habina van Lewe) zijn tot de conclusie gekomen dat hun personages elkaar waarschijnlijk ontmoet hebben op de bruiloft van Piccardt hebben gaan samen broeden op een manier om hun vertellingen met elkaar te verweven.
Corrie heeft uitgevonden dat het héél best mogelijk is dat haar personage Cornelia naar school geweest is. Ze heeft zelfs de naam van de schoolmeester weten te achterhalen. Bovendien wist ze precies te vertellen hoeveel mensen en vee er verdronken zijn tijdens de Sint Maartensvloed.
En Karlas personage (de huishoudster van de Frayelamaborg) blijkt bij deftige diners zwaan op het menu te zetten. Ja, zwaan.

Intussen blijven ook de vragen maar komen. Waar kwamen de stenen voor de kerk van Harkstede vandaan? Waar sliepen de bouwlieden die aan de kerk bouwden? Hoe zag een 17e eeuwse bruiloft op een borg er eigenlijk uit? Hoe zat dat met dat balsemen van Piccardt? Vragen, vragen, vragen…. We zoeken met z’n allen fanatiek verder.

De vertellers gaan de komende weken, met in hun achterhoofd alle informatie die ze verzameld hebben, een monoloog voorbereiden vanuit het perspectief van hun personage.

In de tussentijd gaan de projectleiders op de achtergrond verder met het leggen van contacten, het inwinnen van informatie bij specialisten, het speuren naar kostuums, subsidieaanvragen, promotie, informatie tussen de deelnemers stroomlijnen, bronnen zoeken, bellen, mailen, Facebookberichten schrijven…. eh… nou ja, project leiden, dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s