BEZOEK AAN CONSERVATOR

Onze spelers en coaches hebben al heel wat informatie verzameld over het leven en werken van de personages die een rol spelen in ons project. Desondanks blijven we zitten met ‘gaten’ in onze verhaal. Zo is Anna Habina van Lewe vast op de bruiloft van onze hoofdpersonen geweest. Maar waar zouden Anna Rengers en Henric Piccardt hun trouwfeest eigenlijk gevierd hebben? Op de borg Klein Martijn? Of toch in het woonhuis aan de Vismarkt in Groningen? En als de Fraeylemaborg hun buitenhuis was, hoeveel man personeel zou daar dan rondlopen? Hoeveel huishoudelijk personeel loopt er trouwens überhaupt rond in zo’n borg? En wat zijn hun taken? Heeft een borg ook een moestuin?

Met deze en nog véél meer andere vragen gingen we 8 maart naar mevrouw Van Harten, conservator op de Fraeylemaborg. Zij wist de meeste van onze vragen te beantwoorden.En daar waar het ook haar aan informatie ontbrak, zijn we al pratend, puzzelend en denkend tot een aantal heel plausibele verklaringen gekomen.

Vanaf deze plaats willen we mevrouw Van Harten daarom nogmaals bedanken voor de hartelijke ontvangst, de waardevolle informatie én voor haar zichtbare enthousiasme voor ons project.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s