PORTRET HENRIC PICCARDT

Henric_Piccardt

In 1675 schilderde Johan Sterenberg een portret van Henric Piccardt. Tot 1972 hing het in de bibliotheek van de Fraeylemaborg. Toen de laatste bewoners de borg verlieten, namen zij het portret met zich mee. Onlangs kocht de Gerrit van Houten stichting het van hen terug. Afgelopen vrijdag werd de ‘thuiskomst’ van het portret feestelijk gevierd in de grote zaal van de Fraeylemaborg. Na een serie avontuurlijke omzwervingen door Duitsland en Frankrijk en een restauratie in Amsterdam is het portret vanaf komende week weer te zien op zijn vertrouwde plek in de bibliotheek.

(artikel in de HS-krant >>)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s