VERTELPROJECT

_DSC5530‘Rondom Piccardt’ is een vertelproject waarin de geschiedenis en de monumenten van de gemeente Slochteren op een aansprekende manier over het voetlicht worden gebracht. profielfoto_facebookHet vertelproject draait om het turbulente leven van Henric Piccardt (1636-1712), borgheer van Klein Martijn en de Fraeylemaborg en bouwer van de kerk van Harkstede.
Het verhaal speelt zich af in 1712, het jaar dat Piccardt wordt bijgezet in de grafkelder van de kerk van Harkstede. Zeven historische personages vertellen over hun eigen leven én over dat van Henric Piccardt. Hun verhalen werpen een blik op de lokale, regionale én (inter)nationale geschiedenis en cultuur van die tijd.


annimatie

ANIMATIE
Erg leuk filmpje over Henric Piccardt door groep 5 van de Springplank – Siddeburen (klik op de afbeelding).


Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:logo_loket_web


UITVOERING IN DE KERK VAN KOLHAM
Vrijdag 26 april 2019 waren we te zien in de kerk van Kolham. ‘Tante, tante, wat doet u nu? Dat kan toch niet!’ Cornelia Sipkema, keukenmeid op Klein Martijn, lukte het niet om haar tante, Sientje Schaaphok, tegen te houden.
Al jaren komt Sientje niet meer in de kerk, de dominee betichtte haar van kwakzalverij. In Kolham had ze de kans om de kansel te beklimmen en …
Het was een mooie avond! Kom je de volgende keer ook?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190426_234324.jpg
Lijkt het je leuk om bij ons project aan te haken, laat het ons weten!

De vertellers zijn als groep of in wisselende samenstellingen te boeken door instellingen, scholen en particulieren. Ga naar: SPEELDATA & BOEKINGEN